Balanopostita

Patologie penis. Frenul prepuțului

Fimoza congenitală sau infantilă[ modificare modificare sursă ] Încă din cea mai mare parte a secolului trecut în patologie penis medicală era larg recunoscut faptul că la băieții mici cu o erecția este indecentă normală prepuțul este incomplet separat de epiteliul glandului penisului. Există patru tipuri de atitudini și răspunsuri medicale față de fimoza infantilă "normală": Unii medici, în special în prima jumătate a secolului douăzeci, recomandau retractarea repetată a prepuțului, la nevoie chiar puțin forțat, patologie penis desprinderea lui de gland.

Se credea că separarea timpurie a prepuțului de gland permițând astfel spălarea glandului și a prepuțului ar putea preveni apariția fimozei patologice și a problemelor urinare la băieții mai mari. Se credea că igiena deficitară este un factor declanșator al apariției fimozei patologice.

Balanopostita

De mai multe decenii medicii nu mai recomandă această abordare. În special la mijlocul secolului douăzeci, unii doctori foloseau prevenirea fimozei ca justificare pentru circumciziile neonatale de rutină. Dacă cineva ar crede chiar și în cele mai joase estimări cu privire la incidența fimozei, și mai mulți copii patologie penis trebui circumciși pentru a preveni fiecare caz de fimoză.

Deși există susținători pentru această abordare, majoritatea medicilor pediatri nu consideră prevenirea fimozei ca un argument convingător pentru susținerea circumciziilor neonatale de rutină. Academia Americană de Pediatrie recomandă spălarea ușoară cu apă și săpun, dar în special nu recomandă decalotarea forțată.

Pentru un copil mai mare, definiția fimozei poate fi extinsă de către un medic; în special acolo unde ca în America de Nordcircumcizia post-neonatală este de obicei executată ambulator de către un urolog pediatru, cu costuri mai mari decât pentru circumcizia neonatală.

Deși neobișnuit, fimoza poate conduce ocazional la dureri sau obstrucție urinară. Cauzele apariției fimozei patologice în copilărie sunt variate.

Frenul prepuțului

Unele cazuri de fimoză pot să apară în urma balanitelor inflamații ale glandului penisuluipoate din cauza unor eforturi inadecvate de separare și retragere a prepuțului la copil. Alte cazuri de prepuț neretractabil pot patologie penis cauzate de stenoze prepuțiale sau de o strâmtorare ce împiedică descoperirea glandului, de fuziunea prepuțului cu glandul penisului la copii, sau de un fren scurt care împiedică retracția prepuțului.

În unele cazuri cauzele fimozei nu sunt clare, sau este greu de făcut diferența intre fimoza fiziologică și cea patologică dacă un copil are dureri în timpul micțiunii sau dacă prepuțul se umflă în timpul urinării sau dacă există un disconfort aparent. Totuși, patologie penis și umflarea prepuțului în patologie penis urinării nu indică întotdeauna o obstrucție urinară. Numeroase unguente locale cu steroizi sunt eficiente în grăbirea separării prepuțului de gland fără a fi necesară intervenția chirurgicală.

  1. Cum se tratează erecția insuficientă
  2. Frenul prepuțului - Wikipedia
  3. Cancer penian (de penis) - Tot ce trebuie să ştii | Cancer
  4. Cum să aflați dimensiunea penisului după picior
  5. Femeile nu au erecție
  6. Cum să crească libidoul și erecția la bărbați

Fimoza dobândită[ modificare modificare sursă ] Relative phimosis patologie penis adult Fimoza la adulți și la copiii mai mari poate avea diferite grade de severitate, unii bărbați pot să-și retracteze parțial prepuțul "fimoză patologie penisiar alții nu pot să-și descopere glandul nici în stare flască "fimoză completă". Există o mare variație a preponderenței fimozei patologice raportate, grație "flexibilității" criteriilor de diagnosticare.

Hematom penian Tratament Pacienții cu fimoză rar necesită intervenții de urgență și ar trebui să se adreseze unui  urolog pe înainte de a dezvolta leziuni ireversibile ale penisului.

O cauză importantă a fimozei patologice dobândite este balanita xerotică obliterantă cronică [balanitis xerotica obliterans] BXOo stare de patologie penis necunoscută a pielii care produce în apropierea vârfului prepuțului un inel albicios de țesut cicatriceal întărit cu o elasticitate scăzută care împiedică retragerea prepuțului peste gland.

Unele dovezi sugerează că BXO ar putea fi similară cu maladia patologie penis [lichen sclerosus et atrophicus] care afectează vulva. De obicei este recomandată circumcizia deși există alternative.

Ce este ecografia uretrala?

Fimoza poate să apară și în urma altor tipuri de inflamații cronice e. Prin întinderea ușoară pe o perioadă mai lungă de timp se obține o creștere permanentă a dimensiunilor prepuțului.

Acest tratament nu este traumatic sau distructiv. Întinderea manuală poate fi făcută fără ajutorul medicului.

Fimoza și parafimoza: simptome, diagnostic, tratament

Tratamentul este ieftin. Reducerea fimozei prin metoda întinderii oferă avantajul că păstrează nervii care asigură plăcerea sexuală și tot țesutul prepuțial.

patologie penis

Metoda Beaugé și-a dovedit eficiența în multe cazuri. Phimotic ring Posibile complicații ale fimozei dobândite[ modificare modificare sursă ] Complicațiile cronice ale fimozei dobândite patologice pot include discomfort sau dureri în timpul urinării sau raporturilor sexuale. Poate fi împiedicat jetul urinar, având ca rezultat picurarea și stropirea în urma urinării.

patologie penis

Mai rar, dar nu imposibil poate să apară obstrucția urinară care este o complicație mai periculoasă. Dacă un prepuț parțial retractabil se retractă în timpul unui raport sexual, pot să apară dureri și o constricție a glandul penisului.

Un prepuț complet neretractabil rareori este dureros. Există unele dovezi care includ fimoza între factorii de risc ai cancerului penian.

Despre uretrita, simptome, cauze

În această stare acută, glandul este umflat și dureros, iar prepuțul este immobilizat de umflătură într-o poziție de retracție parțială. Partea proximală a penisului este flacidă. Parafimoza este considerată o urgență. Tratamentul fimozei[ modificare modificare sursă ] Inel de corecție fimoza.

patologie penis

La copii fimoza este aproape întotdeauna fiziologică și trebuie tratată numai dacă generează probleme evidente cum ar fi o obstrucție sau un disconfort urinar. La adulți și la copiii mai mari trebuie făcută o distincție între fimoză și frenul scurt care adesea necesită patologie penis chirurgicală.

Penisul este organul copulator masculin.

Cele două situații pot să apară simultan. Tratamentul nechirurgical poate fi eficient la adulți sau la copiii mai mari dacă problemele create de fimoză nu sunt acute sau severe.

patologie penis

Pacientul sau medicul aleg tratamentul considerând circumcizia fie ca o ultimă opțiune ce trebuie evitată, fie ca o metodă preferată.

Unii adulți cu prepuț neretractabil nu au nici un fel de dificultăți și nu consideră necesară tratarea fimozei.

patologie penis

Circumcizia este soluția chirurgicală tradițională în cazul fimozei patologice și este eficientă. Complicațiile serioase ale circumciziei sunt foarte rare, dar au fost raportate complicații minore în aproximativ 0.

Prepuțoplastia corectează fimoza printr-o incizie longitudinală a prepuțului cu suturare transversală efectuată în zona îngustată a prepuțului [15] [16] și poate fi o alternativă eficientă la circumcizie. Rate înlte patologie penis succes au fost obținute și cu ajutorul unor metode nechirurgicale: Applicarea locală a unei creme cu steroizi timp de săptămâni este relativ simplă și mai puțin costisitoare decât tratamentele chirurgicale. Întindrea prepuțului poate fi patologie penis manual, uneori prin masturbare, fiind cunoscută ca metoda Beaugé.

Fimoză - Wikipedia

Incidența[ modificare modificare sursă ] Au fost publicate numeoase statistici mediale legate de incidența fimozei. Diferențele dintre aceste rapoarte sunt patologie penis din cauza dificultății de a face o distincție între fimoza fiziologică și cea patologică, a diferențelor în definirea fimozei, din cauza problemelor de constatare și din cauza altor influențe cum ar fi rata circumciziilor post-neonatale.

Fimoza în istorie[ modificare modificare sursă ] Conform unor relatări, în primii 7 ani de căsnicie fimoza l-a împiedicat pe Louis XVI al Franței să aibă copii cu soția sa Marie Antoinette.

Ea avea 14 ani, iar el avea 15 ani când s-au căsătorit în Totuși, prezența și natura patologie penis anomaii ganitale nu sunt considerate ca fiind certe, iar unii savanți Vincent Cronin și Simone Bertiere au afirmat că un posibil tratament chirurgical ar fi trebuit să fie menționat în înregistrările tratamentelor medicale dacă ar fi avut loc.

patologie penis